Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane ziemniaki po bałkańsku to świetna przystawka. Przepis inspirowany kuchnią bałkańską. Możecie do niego użyć gotowego ajwaru lub domowego. Ja zdecydowanie polecam ten drugi. Przepis na domowy ajwar znajdziecie na moim blogu ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12744
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1447
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13957
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5821
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12744
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1447
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13957
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5821
Składniki
Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy w osolonej wodzie około 40 minut. Gotowe odcedzamy i zostawiamy do wystudzenia.
Mięso mielone wrzucamy na patelkę i zalewamy mlekiem. Dusimy je aż cały płyn odparuje. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i ajwar. Mieszamy i smażymy jeszcze około 5 minut. Mięso doprawiamy solą i pieprzem.
Podgotowane ziemniaki dzielimy na pół, a każdą z połówek delikatnie wydrążamy za pomocą łyżeczki. Wgłębienia wypełniamy mięsem i przykrywamy plasterkiem sera halloumi. Ziemniaki pieczemy w 180°C przez około 30 minut, aż się zarumienią. Smacznego ;)