Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub tylko nasączone masłem i posypane cukrem pudrem.
papier do pieczenia
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 12805
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1641
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 12805
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1641
Składniki
Warstwy ciasta-2-3, smaruje się oliwą. Oczywiście w oryginalnym przepisie powinno być zrobione od podstaw z mąki, oliwy/ masła klarowanego i wody. To gotowe ciasto po posmarowaniu tłuszczem i zapieczeniu, finalnie całkiem przypomina oryginał.
Po ułożeniu farszu ciasto się składa w kwadrat i płaty znowu smaruje se oliwą. Piecze się do silnego zrumienienia. Około 20 minut w 200 C bez termoobiegu.
Smacznego :)