Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub tylko nasączone masłem i posypane cukrem pudrem.
papier do pieczenia
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10448
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4382
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423887
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10448
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4382
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423887
Składniki
Warstwy ciasta-2-3, smaruje się oliwą. Oczywiście w oryginalnym przepisie powinno być zrobione od podstaw z mąki, oliwy/ masła klarowanego i wody. To gotowe ciasto po posmarowaniu tłuszczem i zapieczeniu, finalnie całkiem przypomina oryginał.
Po ułożeniu farszu ciasto się składa w kwadrat i płaty znowu smaruje se oliwą. Piecze się do silnego zrumienienia. Około 20 minut w 200 C bez termoobiegu.
Smacznego :)