Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub tylko nasączone masłem i posypane cukrem pudrem.
papier do pieczenia
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1734
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15172
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4139
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8944
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1734
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15172
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4139
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8944
Składniki
Warstwy ciasta-2-3, smaruje się oliwą. Oczywiście w oryginalnym przepisie powinno być zrobione od podstaw z mąki, oliwy/ masła klarowanego i wody. To gotowe ciasto po posmarowaniu tłuszczem i zapieczeniu, finalnie całkiem przypomina oryginał.
Po ułożeniu farszu ciasto się składa w kwadrat i płaty znowu smaruje se oliwą. Piecze się do silnego zrumienienia. Około 20 minut w 200 C bez termoobiegu.
Smacznego :)