Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z morszczuka duszone w warzywach z dużą ilością przypraw i winem wytrawnym. Podajemy jako zimną przystawkę.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93650
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2674
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3505
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1606
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2273
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93650
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2674
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3505
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1606
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2273
Składniki
Ryby płuczemy, odciskamy z wody i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Obraną marchew, seler i korzeń pietruszki ścieramy przez duże oczka, por kroimy w plasterki, cebule kroimy w kostkę. Posolone, doprawione pieprzem kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor.
Usmażone kawałki ryby wykładamy na talerz, a do garnczka wkładamy wszystkie warzywa, podlewamy szklanką wytrawnego, białego wina i dusimy pod przykryciem. Warzywa dusimy do ich miękkości, doprawiamy przyprawami do smaku. Do garnka dodajemy pastę rosołową, sos sojowy, sól, liście laurowe, ziele angielskie, chwilę jeszcze dusimy.
Gotowy sos studzimy. W pojemniku układamy warstwę ostudzonego sosu, usmażone filety i tak układamy do wyczerpania składników.
Smacznego!!!