Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne śledzie w zalewie musztardowo - korzennej. Tak przygotowane śledzie polecam na świąteczny stół , a także na spotkania rodzinne jako pyszną przekąskę, ponieważ śledziki są bardzo smaczne i szybko znikają z talerzy.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 146
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 146
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w mleku około 30 minut ( w zależności jak mocno są słone), (Może być tak że w ogóle nie będzie trzeba moczyć). Następnie wyjąc i osaczyć , pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w piórka, a następnie sparzyć gorącą wodą i ułożyć na dnie słoika. Musztardę połączyć z olejem , dodać cukier oraz przyprawę korzenną i dokładnie wymieszać. Pokrojone śledzie ułożyć ciasno w słoiku , a następnie zalać zalewą musztardowo - korzenną z olejem. Zakręcić słoik i zostawiamy na noc w chłodnym miejscu aby śledzie się przegryzły. Śledzie zalać tak aby były przykryte olejem.
Śledzie ułożone w słoiku.
Śledzie zalane zalewą musztardowo korzenną. Śledziki wyłożyć na półmisek , obłożyć cebulką z zalewy.
Śledziki gotowe do podania.