Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne śledzie w zalewie musztardowo - korzennej. Tak przygotowane śledzie polecam na świąteczny stół , a także na spotkania rodzinne jako pyszną przekąskę, ponieważ śledziki są bardzo smaczne i szybko znikają z talerzy.
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Każdego roku przygotowuję dla mojej Rod...
Odsłon: 1324
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 320
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 320
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w mleku około 30 minut ( w zależności jak mocno są słone), (Może być tak że w ogóle nie będzie trzeba moczyć). Następnie wyjąc i osaczyć , pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w piórka, a następnie sparzyć gorącą wodą i ułożyć na dnie słoika. Musztardę połączyć z olejem , dodać cukier oraz przyprawę korzenną i dokładnie wymieszać. Pokrojone śledzie ułożyć ciasno w słoiku , a następnie zalać zalewą musztardowo - korzenną z olejem. Zakręcić słoik i zostawiamy na noc w chłodnym miejscu aby śledzie się przegryzły. Śledzie zalać tak aby były przykryte olejem.
Śledzie ułożone w słoiku.
Śledzie zalane zalewą musztardowo korzenną. Śledziki wyłożyć na półmisek , obłożyć cebulką z zalewy.
Śledziki gotowe do podania.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Roladki (rollsy) z naleśników ze szpinakiem i pstrągiem
Przekąski
Marmurkowe jajka
Przekąski
Babka ziemniaczana ze swojskim smalcem
Przekąski
Wytrawne rurki z ciasta francuskiego z pastą z tuńczyka
Roladki (rollsy) z naleśników ze szpinakiem i pstrągiem
Idealna, efektowana i bardzo smaczna przekąska na karnawałową imprezę. Roladk...
Odsłon: 22
Marmurkowe jajka
Polecam proste jajka na świąteczny stół, łatwo się robi a na prawdę wyglądają...
Odsłon: 58