Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj filety śledziowe smażone a następnie włożone do zalewy octowej. Uwielbiam i kocham jak ryby tak i śledzie pod każdą postacią , dlatego też często je przygotowuję według swoich pomysłów. Podaję Wam teraz przepis na te pyszne filety śledziowe - jak ja to mówię opiekane. Polecam serdecznie
garnek, ręcznik papierowy, patelnia, nóż, widelec, naczynia do panierki,
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 506
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 67
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 524
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 4226
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 506
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 67
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 524
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 4226
Składniki
Śledzie oczyszczamy , płuczemy a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy solą , pieprzem. Jajka roztrzepujemy widelcem dodajemy przyprawę do ryb oraz mleko dokładnie mieszamy. Do jajek wkładamy przygotowane śledzie i odkładamy je na 15 minut aby przeszły przyprawą. Do miski wsypujemy mąkę oraz bułkę tartą mieszamy. Filety kolejno wyjmujemy z jajka , obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z mąką i smażymy na rozgrzanym oleju lub maśle klarownym z obydwu stron na złoty rumiany kolor. Po usmażeniu wkładamy do ciepłej zalewy przekładając plasterkami cebuli. Do większego garnka wlewamy wodę , dodajemy sól , cukier oraz pozostałe przypraw oprócz octu. Dodajemy 1 obraną , pokrojoną w prążki cebulę. Całość doprowadzamy do zagotowania i gotujemy kilka minut, na koniec dodajemy ocet i jeszcze raz doprowadzamy do zagotowania i wyłączamy. Usmażone śledzie układamy w większym garnku lub naczyniu przekładając drugą pokrojoną w prążki cebulą i zalewamy ciepłą jeszcze zalewą. Odkładamy w chłodne miejsce. Po 3 dniach śledzie są już gotowe do spożycia. (Śledzie są tak smaczne że ja już po 2 dniach zajadam ). Wiem że zazwyczaj śledzie nie daje się do jajka tylko obtacza w mące, ale spróbujcie raz tego przepisu to na pewno nie pożałujecie. Smacznego Rada; Należy pamiętać o tym że składniki zalewy powiększamy, w zależności od tego ile mamy śledzi.
Przygotowanie śledzi.
Śledzie gotowe do podania.