Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska na Świąteczny stół.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4069
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11156
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6408
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5429
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13390
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5155
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4069
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11156
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6408
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5429
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13390
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5155
Składniki
Wykonanie: Filety opłukać, pokroić wzdłuż, następnie usmażyć na maśle z obu stron na złoty kolor (1 łyżeczkę masła odłożyć). Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę i przysmażyć razem z żurawiną, płatkami migdałowymi na 1 łyżeczce masła. Następnie zalać mleczkiem kokosowym (2/3 puszki),zagotować, włożyć usmażone filety i dusić po przykryciem przez 10 minut na wolnym ogniu. W razie potrzeby doprawić solą do smaku. Podawać jako przekąskę z ryżem lub kaszą.