Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska idealna na każdą większą lub mniejszą okazję , domówka , spodkanie ze znajomymi , bądź inne .
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15167
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4872
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45549
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15167
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4872
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45549
Składniki
Francuskie a'la pizzerinki .: Kurczak kroimy w drobną kostkę i smażymy w przyprawie curry . Ogórki , paprykę i ser żółty kroimy w drobną kostkę dodajemy kurczaka i pieczarki ,wlewamy do całości ketchup tyle żeby połączyło składniki w całość . Całość zawijamy w ciasto francuskie ,taki rulonik i nacinamy w paru miejscach . Przed pieczenie smarujemy żółtkiem jajka ( można posypać sezamem ) . Pieczemy 30 - 40 minut w temperaturze 170 - 180 ° C . Po upieczeniu rozcinamy na mniejsze kawałki .
Mięsno - warzywne kulki cieście francuskim .: Mięso mielone mieszamy z jajkiem i przyprawiamy do smaku . Paprykę i cebulę kroimy w drobniutką kostkę . Por siekamy a kukurydzę odcedzamy z zalewy . Warzywa dokładnie mieszamy z mięsem . Z masy mięsa formujemy kuleczki . Najlepiej ręce posmarować olejem , wówczas łatwiej jest uformować mięso . Z ciasta francuskiego wycinamy około pół centymetrowe paseczki które obtaczamy na około mięsnej kuleczki . Gotowe kuleczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Przed pieczeniem kulki smarujemy roztrzepanym żółtkiem jajka ( można posypać sezamem lub czarnuszką ) Pieczemy przez około 35 - 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 ° C .
Taka przystawka smakuje na ciepło jak i na zimno . Idealnie komponują się z sosem czosnkowym .