Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska idealna na każdą większą lub mniejszą okazję , domówka , spodkanie ze znajomymi , bądź inne .
Polędwiczka wieprzowa otulona nadzieniem mięsno pieczarkowym w chrupiącym ci...
Odsłon: 4998
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne pulpety czy mielone to mam dla Ciebie fajny...
Odsłon: 283
Święta to dla mnie festiwal mięs, u mnie oczywiście nie może zabraknąć boczku...
Odsłon: 885
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 684
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem to prosty sposób na pyszny , szybki i sycą...
Odsłon: 476
Święta to dla mnie festiwal mięs, u mnie oczywiście nie może zabraknąć boczku...
Odsłon: 885
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 684
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem to prosty sposób na pyszny , szybki i sycą...
Odsłon: 476
Składniki
Francuskie a'la pizzerinki .: Kurczak kroimy w drobną kostkę i smażymy w przyprawie curry . Ogórki , paprykę i ser żółty kroimy w drobną kostkę dodajemy kurczaka i pieczarki ,wlewamy do całości ketchup tyle żeby połączyło składniki w całość . Całość zawijamy w ciasto francuskie ,taki rulonik i nacinamy w paru miejscach . Przed pieczenie smarujemy żółtkiem jajka ( można posypać sezamem ) . Pieczemy 30 - 40 minut w temperaturze 170 - 180 ° C . Po upieczeniu rozcinamy na mniejsze kawałki .
Mięsno - warzywne kulki cieście francuskim .: Mięso mielone mieszamy z jajkiem i przyprawiamy do smaku . Paprykę i cebulę kroimy w drobniutką kostkę . Por siekamy a kukurydzę odcedzamy z zalewy . Warzywa dokładnie mieszamy z mięsem . Z masy mięsa formujemy kuleczki . Najlepiej ręce posmarować olejem , wówczas łatwiej jest uformować mięso . Z ciasta francuskiego wycinamy około pół centymetrowe paseczki które obtaczamy na około mięsnej kuleczki . Gotowe kuleczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Przed pieczeniem kulki smarujemy roztrzepanym żółtkiem jajka ( można posypać sezamem lub czarnuszką ) Pieczemy przez około 35 - 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 ° C .
Taka przystawka smakuje na ciepło jak i na zimno . Idealnie komponują się z sosem czosnkowym .
Przepisy Przekąski
Przekąski
Koreczki śledziowe z papryką
Przekąski
Jajka nadziewane pieczarkami
Przekąski
Ćwikła z chrzanem – klasyka Wielkanocy
Przekąski
Grzanki z mięsem mielonym
Koreczki śledziowe z papryką
Szybkie i smaczne koreczki śledziowe z papryką , idealne na różne okazje i św...
Odsłon: 479
Jajka nadziewane pieczarkami
W naszym domu od wielu lat jajka z farszem pieczarkowym są obowiązkowym danie...
Odsłon: 1922