Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie ma ogrom możliwości i zawsze ma wzięcie na moich imprezach. Takie przekąski są szybkie w przygotowaniu i efektownie się prezentują. Tym razem przygotowałam koszyczki ze szpinakiem, fetą i orzechami. Będą smaczne i na ciepło i na zimno. Polecam spróbować przy najbliższej okazji :-)
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 18033
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 267
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 62
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 52
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 18033
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 267
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 62
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 52
Składniki
Na gorący tłuszcz wrzucić szpinak, chwilę smażyć aż się rozmrozi. Dodać pokruszoną fetę i ser pleśniowy, przeciśnięty czosnek i kawałki orzechów, wymieszać i chwilę smażyć. Następnie wystudzić. Ciasto podzielić na 24 kawałki (najlepiej zrobić to okrągłym nożem do pizzy), przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na kawałki nałożyć farsz i rogi założyć do środka. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec ok. 15 minut w 200 stopniach. SMACZNEGO!!!