Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie ma ogrom możliwości i zawsze ma wzięcie na moich imprezach. Takie przekąski są szybkie w przygotowaniu i efektownie się prezentują. Tym razem przygotowałam koszyczki ze szpinakiem, fetą i orzechami. Będą smaczne i na ciepło i na zimno. Polecam spróbować przy najbliższej okazji :-)
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 136
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20732
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27507
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1082
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 136
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20732
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27507
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1082
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Składniki
Na gorący tłuszcz wrzucić szpinak, chwilę smażyć aż się rozmrozi. Dodać pokruszoną fetę i ser pleśniowy, przeciśnięty czosnek i kawałki orzechów, wymieszać i chwilę smażyć. Następnie wystudzić. Ciasto podzielić na 24 kawałki (najlepiej zrobić to okrągłym nożem do pizzy), przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na kawałki nałożyć farsz i rogi założyć do środka. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec ok. 15 minut w 200 stopniach. SMACZNEGO!!!