Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie ma ogrom możliwości i zawsze ma wzięcie na moich imprezach. Takie przekąski są szybkie w przygotowaniu i efektownie się prezentują. Tym razem przygotowałam koszyczki ze szpinakiem, fetą i orzechami. Będą smaczne i na ciepło i na zimno. Polecam spróbować przy najbliższej okazji :-)
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 695
Przepis dnia
Zapiekanka grecka, czyli inaczej musaka, to klasyczne i bardzo popularne dani...
Odsłon: 1999
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1152
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18637
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 695
Przepis dnia
Zapiekanka grecka, czyli inaczej musaka, to klasyczne i bardzo popularne dani...
Odsłon: 1999
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1152
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18637
Składniki
Na gorący tłuszcz wrzucić szpinak, chwilę smażyć aż się rozmrozi. Dodać pokruszoną fetę i ser pleśniowy, przeciśnięty czosnek i kawałki orzechów, wymieszać i chwilę smażyć. Następnie wystudzić. Ciasto podzielić na 24 kawałki (najlepiej zrobić to okrągłym nożem do pizzy), przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na kawałki nałożyć farsz i rogi założyć do środka. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec ok. 15 minut w 200 stopniach. SMACZNEGO!!!