Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie ma ogrom możliwości i zawsze ma wzięcie na moich imprezach. Takie przekąski są szybkie w przygotowaniu i efektownie się prezentują. Tym razem przygotowałam koszyczki ze szpinakiem, fetą i orzechami. Będą smaczne i na ciepło i na zimno. Polecam spróbować przy najbliższej okazji :-)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10084
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2710
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1839
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 700
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3937
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10084
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2710
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1839
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 700
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3937
Składniki
Na gorący tłuszcz wrzucić szpinak, chwilę smażyć aż się rozmrozi. Dodać pokruszoną fetę i ser pleśniowy, przeciśnięty czosnek i kawałki orzechów, wymieszać i chwilę smażyć. Następnie wystudzić. Ciasto podzielić na 24 kawałki (najlepiej zrobić to okrągłym nożem do pizzy), przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na kawałki nałożyć farsz i rogi założyć do środka. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec ok. 15 minut w 200 stopniach. SMACZNEGO!!!