Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-05-2008
Idealna przystawka i danie główne
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1544
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 115
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18366
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 584
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1022
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1544
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 115
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18366
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 584
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1022
Składniki
Cebulę zeszklić na maśle, dodać rozmrożony i odciśnięty szpinak, czosnek, gałkę muszkatołową, startą marchewkę, sól i pieprz do smaku. Smażyć jeszcze przez chwilę a pod koniec dodać starty ser żółty. Gdy trochę przestygnie przełożyć do miski i zmieszać z serem białym. Mamy gotowy farsz do naszych calzone. Ciasto francuskie rozwałkować na stolnicy pokroić na kwadraty 5/5 cm. Na każdy kawałek ciasta wyłożyć część farszu. Zaginać po przekątnej, ugniatając końcówki tworząc małe trójkątne pierożki. Po wyłożeniu na blachę do pieczenia calzone posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 20 min. Podawać z sałątą i sosem majonezowo-czosnkowo-jogurtowym. Pycha.