Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne chrupiące paluszki z ciasta francuskiego, polane białą i gorzką czekoladą. W sam raz na piknikową przekąskę.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 59
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5428
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2529
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 59
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5428
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2529
Składniki
Paluszki są szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne. Dobrze schłodzone gotowe ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w 1-1,5 cm paski. Każdy paseczek delikatnie składamy na pół i lekko rolujemy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy paluszki. Pieczemy w 190-195 C około 10 minut. Każdą z osobna czekoladę mieszamy z mlekiem, rozpuszczamy i polewamy ostudzone paluszki.