Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne chrupiące paluszki z ciasta francuskiego, polane białą i gorzką czekoladą. W sam raz na piknikową przekąskę.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10641
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3280
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10641
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3280
Składniki
Paluszki są szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne. Dobrze schłodzone gotowe ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w 1-1,5 cm paski. Każdy paseczek delikatnie składamy na pół i lekko rolujemy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy paluszki. Pieczemy w 190-195 C około 10 minut. Każdą z osobna czekoladę mieszamy z mlekiem, rozpuszczamy i polewamy ostudzone paluszki.