Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne chrupiące paluszki z ciasta francuskiego, polane białą i gorzką czekoladą. W sam raz na piknikową przekąskę.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1597
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1597
Składniki
Paluszki są szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne. Dobrze schłodzone gotowe ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w 1-1,5 cm paski. Każdy paseczek delikatnie składamy na pół i lekko rolujemy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy paluszki. Pieczemy w 190-195 C około 10 minut. Każdą z osobna czekoladę mieszamy z mlekiem, rozpuszczamy i polewamy ostudzone paluszki.