Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie przekąski z ciasta francuskiego. Na wigilię i nie tylko.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22690
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15048
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4801
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45090
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22690
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15048
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4801
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45090
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki. Dusimy aż wyparuje woda. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Z ciasta francuskiego foremką wycinamy gwiazdki. Na jednej nakładamy po łyżeczce farszu, brzegi smarujemy rozkłóconym jajkiem i przykrywamy drugą gwiazdką. Zlepiamy brzegi.
Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C. ok. 20 minut.