Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie przekąski z ciasta francuskiego. Na wigilię i nie tylko.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 92
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 92
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki. Dusimy aż wyparuje woda. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Z ciasta francuskiego foremką wycinamy gwiazdki. Na jednej nakładamy po łyżeczce farszu, brzegi smarujemy rozkłóconym jajkiem i przykrywamy drugą gwiazdką. Zlepiamy brzegi.
Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C. ok. 20 minut.