Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie przekąski z ciasta francuskiego. Na wigilię i nie tylko.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 186
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 745
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 475
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 186
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 745
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 475
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666432
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki. Dusimy aż wyparuje woda. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Z ciasta francuskiego foremką wycinamy gwiazdki. Na jednej nakładamy po łyżeczce farszu, brzegi smarujemy rozkłóconym jajkiem i przykrywamy drugą gwiazdką. Zlepiamy brzegi.
Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C. ok. 20 minut.