Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę przerobiona po mojemu frittata kalabryjska ;-) z aromatycznymi pieczarkami,dymką,parmezanem i zieloną pietruszką można serwować codziennie ;-) nie tylko na wigilię
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6218
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6218
Składniki
z pieczarek usuwamy nóżki i obieramy kapelusze ze skórki pieczemy na sklarowanym maśle i odrobinie oleju aż się pięknie zarumienią i odparują całą zawartość wody-odstawiamy ścieramy na drobne wiórki parmezan,kroimy w miarę drobno cebulkę i czosnek roztrzepujemy jajka,dodając do nich parmezan,czosnek i cebulkę i przyprawiamy pieprzem oraz solimy na rozgrzaną patelnię z zarumienionymi kapeluszami pieczarek wlewamy roztrzepane jajka z całą zawartością dodatków i wszystko razem pieczemy na złoty kolor podajemy frittatę posypaną zieloną pietruszką albo szczypiorkiem z ulubionymi bułeczkami super smakuje frittata z patelni tak podana i najlepiej 1 patelnia ( w miarę mała ) dla 1 gościa ;-)
Smacznego ;-)