Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę przerobiona po mojemu frittata kalabryjska ;-) z aromatycznymi pieczarkami,dymką,parmezanem i zieloną pietruszką można serwować codziennie ;-) nie tylko na wigilię
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Składniki
z pieczarek usuwamy nóżki i obieramy kapelusze ze skórki pieczemy na sklarowanym maśle i odrobinie oleju aż się pięknie zarumienią i odparują całą zawartość wody-odstawiamy ścieramy na drobne wiórki parmezan,kroimy w miarę drobno cebulkę i czosnek roztrzepujemy jajka,dodając do nich parmezan,czosnek i cebulkę i przyprawiamy pieprzem oraz solimy na rozgrzaną patelnię z zarumienionymi kapeluszami pieczarek wlewamy roztrzepane jajka z całą zawartością dodatków i wszystko razem pieczemy na złoty kolor podajemy frittatę posypaną zieloną pietruszką albo szczypiorkiem z ulubionymi bułeczkami super smakuje frittata z patelni tak podana i najlepiej 1 patelnia ( w miarę mała ) dla 1 gościa ;-)
Smacznego ;-)