Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Halloumi najlepiej smakuje grillowany lub smażony, dlatego proponujemy przygotować z niego chrupiące frytki. Wystarczy pociąć ser w słupki, obtoczyć w panierce i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 17
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21643
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 17
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21643
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Ser halloumi po wyciągnięciu z opakowania zawiń w ręcznik papierowy i odciśnij z nadmiaru płynu.
Przekrój wzdłuż na dwie równe części, każdą z nich pokrój w słupki.
Do miseczki wybij jajko, na osobne talerze wysyp mąkę i bułkę tartą. Kawałki sera obtaczaj w mące, następnie w jajku, na sam koniec w bułce tartej.
Smaż na dobrze rozgrzanym oleju do zarumienienia.