Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, bardzo zdrowe i smaczne frytki marchewkowe.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4459
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 741
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4459
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 741
Składniki
Marchewki obieramy i kroimy na grubsze paski wielkości frytek.
Podgrzewamy olej w garnku do smażenia frytek. Frytki umieszczamy w sitku przystosowanym do głębokiego smażenia. Sitko z marchewkowymi frytkami umieszczamy w gorącym oleju, smażymy do momentu w którym frytki będą chrupiące (dobrze podpieczone).
Usmażone frytki muszą ocieknąć z tłuszczu, posypujemy solą, mieszamy potrząsając sitkiem.
Frytki wysypujemy na talerz i konsumujemy. Możemy do takich frytek użyć ulubionego sosu lub chrupać bez dodatków. Smacznego :)