Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, bardzo zdrowe i smaczne frytki marchewkowe.
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 27
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7989
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 97
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 27
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7989
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 97
Składniki
Marchewki obieramy i kroimy na grubsze paski wielkości frytek.
Podgrzewamy olej w garnku do smażenia frytek. Frytki umieszczamy w sitku przystosowanym do głębokiego smażenia. Sitko z marchewkowymi frytkami umieszczamy w gorącym oleju, smażymy do momentu w którym frytki będą chrupiące (dobrze podpieczone).
Usmażone frytki muszą ocieknąć z tłuszczu, posypujemy solą, mieszamy potrząsając sitkiem.
Frytki wysypujemy na talerz i konsumujemy. Możemy do takich frytek użyć ulubionego sosu lub chrupać bez dodatków. Smacznego :)