Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 572
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 242
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 47
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 65
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 572
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 242
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 47
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 65
Składniki
Golonkę zalać wodą i gotować około 1,5 godziny na wolnym ogniu.
Dodać wszystkie warzywa i przyprawy. Gotować jeszcze przez 1 godz.
Zdjąć z ognia, wyjąć ugotowaną golonkę i warzywa. Wsypać żelatynę, mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Uzyskuję około 1 litra wywaru. Do galarety dodaję tylko samo mięso i pokrojoną w kostkę marchewkę.
Odstawiam do lodówki aż stężeje. Z wywaru i mięsa mam 4 salaterki galarety.
Galareta jest dobra na zdrowe kości i stawy.