Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11185
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 329
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11185
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 329
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 386
Składniki
Golonkę zalać wodą i gotować około 1,5 godziny na wolnym ogniu.
Dodać wszystkie warzywa i przyprawy. Gotować jeszcze przez 1 godz.
Zdjąć z ognia, wyjąć ugotowaną golonkę i warzywa. Wsypać żelatynę, mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Uzyskuję około 1 litra wywaru. Do galarety dodaję tylko samo mięso i pokrojoną w kostkę marchewkę.
Odstawiam do lodówki aż stężeje. Z wywaru i mięsa mam 4 salaterki galarety.
Galareta jest dobra na zdrowe kości i stawy.