Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta ze skrzydeł indyczych, podana jako zimna przystawka.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 486
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 509
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 486
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 509
Składniki
Wymyte, oczyszczone skrzydła wkładamy do garnka, zalewamy dwoma litrami wody, dodajemy pastę rosołową i gotujemy do miękkości, około 30-40 minut od momentu wrzenia wody. Podczas gotowania doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Po ugotowaniu studzimy, obieramy z mięsa. Mięso kroimy w kostkę.
Wywar z gotowania przelewamy przez kilka warstw gazy, doprowadzamy wo zagotowania się, dodajemy mięso pokrojone w kostkę i żelatynę, mieszamy i studzimy. Po ostudzeniu wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Stężałą galaretę wyjmujemy na talerz, kroimy w kawałki i podajemy z cytryną lub octem. Smacznego!!!