Do góry

Przekąski Przepis na:

Galareta ze skrzydeł indyczych.

Galareta ze skrzydeł indyczych.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1472 Ocena: 19362

Dodano:

Odsłon: 1292

Galareta ze skrzydeł indyczych, podana jako zimna przystawka.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymyte, oczyszczone skrzydła wkładamy do garnka, zalewamy dwoma litrami wody, dodajemy pastę rosołową i gotujemy do miękkości, około 30-40 minut od momentu wrzenia wody. Podczas gotowania doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Po ugotowaniu studzimy, obieramy z mięsa. Mięso kroimy w kostkę.

  2. Wywar z gotowania przelewamy przez kilka warstw gazy, doprowadzamy wo zagotowania się, dodajemy mięso pokrojone w kostkę i żelatynę, mieszamy i studzimy. Po ostudzeniu wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Stężałą galaretę wyjmujemy na talerz, kroimy w kawałki i podajemy z cytryną lub octem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń