Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta ze skrzydeł indyczych, podana jako zimna przystawka.
Wymyte, oczyszczone skrzydła wkładamy do garnka, zalewamy dwoma litrami wody, dodajemy pastę rosołową i gotujemy do miękkości, około 30-40 minut od momentu wrzenia wody. Podczas gotowania doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Po ugotowaniu studzimy, obieramy z mięsa. Mięso kroimy w kostkę.
Wywar z gotowania przelewamy przez kilka warstw gazy, doprowadzamy wo zagotowania się, dodajemy mięso pokrojone w kostkę i żelatynę, mieszamy i studzimy. Po ostudzeniu wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Stężałą galaretę wyjmujemy na talerz, kroimy w kawałki i podajemy z cytryną lub octem.
Smacznego!!!
Bardzo smaczna kombinacja obiadowa do szybkiego przygotowania posiłku jeżeli...
Odsłon: 1373
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 289
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 130
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 226
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 305
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 238
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 289
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 130
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 226
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 305
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 238
Składniki
Wymyte, oczyszczone skrzydła wkładamy do garnka, zalewamy dwoma litrami wody, dodajemy pastę rosołową i gotujemy do miękkości, około 30-40 minut od momentu wrzenia wody. Podczas gotowania doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Po ugotowaniu studzimy, obieramy z mięsa. Mięso kroimy w kostkę.
Wywar z gotowania przelewamy przez kilka warstw gazy, doprowadzamy wo zagotowania się, dodajemy mięso pokrojone w kostkę i żelatynę, mieszamy i studzimy. Po ostudzeniu wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Stężałą galaretę wyjmujemy na talerz, kroimy w kawałki i podajemy z cytryną lub octem. Smacznego!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Przekąski
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Nadziewane kwiaty cukinii
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 3276
Carpaccio z buraka
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 235