Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta ze skrzydeł indyczych, podana jako zimna przystawka.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4589
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418031
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4589
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418031
Składniki
Wymyte, oczyszczone skrzydła wkładamy do garnka, zalewamy dwoma litrami wody, dodajemy pastę rosołową i gotujemy do miękkości, około 30-40 minut od momentu wrzenia wody. Podczas gotowania doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Po ugotowaniu studzimy, obieramy z mięsa. Mięso kroimy w kostkę.
Wywar z gotowania przelewamy przez kilka warstw gazy, doprowadzamy wo zagotowania się, dodajemy mięso pokrojone w kostkę i żelatynę, mieszamy i studzimy. Po ostudzeniu wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Stężałą galaretę wyjmujemy na talerz, kroimy w kawałki i podajemy z cytryną lub octem. Smacznego!!!