Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię galaretki,tym razem z nóżek z kurczaka.Mało pracy a efekt końcowy pyszny:)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113071
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 456
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113071
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 456
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Składniki
Z nóżek zdjąć skórę,umyć i zagotować.Zdjąć szumy ,dodać warzywa,liście, ziele ang. i podpieczoną na palniku cebulę. Gotować do miękkości mięsa,pod konieć wrzucić przeciśnięty czosnek i zagotować. Nóżki wyjąć ,obrać mięso i pokroić. Do wywaru ,jeśli jest mało dolać wody ,do gorącego wsypać żelatynę i ciągle mieszając zagotować. W miseczkach na spód dać pokrojoną marchew,groszek,natkę i po plasterku jajka,na wierzch dać mięsko. Zalać doprawionym do smaku wywarem i zostawić do wystudzenia,potem dać do lodówki by galaretka stężała. Smacznego życze!