Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka drobiowa.

Galaretka drobiowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 801 Ocena: 15327

Dodano:

Odsłon: 8738

Bardzo lubię galaretki,tym razem z nóżek z kurczaka.Mało pracy a efekt końcowy pyszny:)

Składniki

  • Nóżki z kurczaka 3 szt.
  • Marchew,pietruszka po 1 szt.
  • Cebula 1 szt.
  • Liście laurowe 3 szt
  • Ziele ang.6 ziarenek
  • Żelatyna 1,5 torebki
  • Pieprz i sól
  • Czosnek 3 ząbki.
  • groszek konserwowy
  • jajka 3szt
  • Natka pietruszki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z nóżek zdjąć skórę,umyć i zagotować.Zdjąć szumy ,dodać warzywa,liście, ziele ang. i podpieczoną na palniku cebulę.
    Gotować do miękkości mięsa,pod konieć wrzucić przeciśnięty czosnek i zagotować.
    Nóżki wyjąć ,obrać mięso i pokroić.
    Do wywaru ,jeśli jest mało dolać wody ,do gorącego wsypać żelatynę i ciągle mieszając zagotować.
    W miseczkach na spód dać pokrojoną marchew,groszek,natkę i po plasterku jajka,na wierzch dać mięsko.
    Zalać doprawionym do smaku wywarem i zostawić do wystudzenia,potem dać do lodówki by galaretka stężała.


    Smacznego życze!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń