Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię galaretki,tym razem z nóżek z kurczaka.Mało pracy a efekt końcowy pyszny:)
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 121
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 741
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 121
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 741
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Składniki
Z nóżek zdjąć skórę,umyć i zagotować.Zdjąć szumy ,dodać warzywa,liście, ziele ang. i podpieczoną na palniku cebulę. Gotować do miękkości mięsa,pod konieć wrzucić przeciśnięty czosnek i zagotować. Nóżki wyjąć ,obrać mięso i pokroić. Do wywaru ,jeśli jest mało dolać wody ,do gorącego wsypać żelatynę i ciągle mieszając zagotować. W miseczkach na spód dać pokrojoną marchew,groszek,natkę i po plasterku jajka,na wierzch dać mięsko. Zalać doprawionym do smaku wywarem i zostawić do wystudzenia,potem dać do lodówki by galaretka stężała. Smacznego życze!