Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię galaretki,tym razem z nóżek z kurczaka.Mało pracy a efekt końcowy pyszny:)
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 303
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 303
Składniki
Z nóżek zdjąć skórę,umyć i zagotować.Zdjąć szumy ,dodać warzywa,liście, ziele ang. i podpieczoną na palniku cebulę. Gotować do miękkości mięsa,pod konieć wrzucić przeciśnięty czosnek i zagotować. Nóżki wyjąć ,obrać mięso i pokroić. Do wywaru ,jeśli jest mało dolać wody ,do gorącego wsypać żelatynę i ciągle mieszając zagotować. W miseczkach na spód dać pokrojoną marchew,groszek,natkę i po plasterku jajka,na wierzch dać mięsko. Zalać doprawionym do smaku wywarem i zostawić do wystudzenia,potem dać do lodówki by galaretka stężała. Smacznego życze!