Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię galaretki,tym razem z nóżek z kurczaka.Mało pracy a efekt końcowy pyszny:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7868
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1073
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13628
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7868
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1073
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13628
Składniki
Z nóżek zdjąć skórę,umyć i zagotować.Zdjąć szumy ,dodać warzywa,liście, ziele ang. i podpieczoną na palniku cebulę. Gotować do miękkości mięsa,pod konieć wrzucić przeciśnięty czosnek i zagotować. Nóżki wyjąć ,obrać mięso i pokroić. Do wywaru ,jeśli jest mało dolać wody ,do gorącego wsypać żelatynę i ciągle mieszając zagotować. W miseczkach na spód dać pokrojoną marchew,groszek,natkę i po plasterku jajka,na wierzch dać mięsko. Zalać doprawionym do smaku wywarem i zostawić do wystudzenia,potem dać do lodówki by galaretka stężała. Smacznego życze!