Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
od kilku lat zabierałam się za zrobienie takich drobiowych jajeczek, w tym roku wreszcie zrobiłam.trochę czasu zrobienie ich zabiera, ale efekt jest bardzo fajny. Litr w zupełności wystarczy, 1/3 nawet wylałam ale lepiej mieć więcej..
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2416
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421602
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2115
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2416
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421602
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2115
Składniki
Wydmuszki z jajek oczyszczamy, myjemy i zalewamy wrzątkiem aby wyparzyć. Wodę wylewamy i zostawiamy do wysuszenia.
Mięso wkładamy do garnka,zalewamy wodą, gotujemy na małym ogniu z dodatkiem włoszczyzny i przypraw do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy z wywaru i pozostawiamy do wystygnięcia. Wywar przecedzamy na sitku. Dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy.
Mięso drobno pokroimy i wkładamy delikatnie do wydmuszek razem z warzywami do dekoracji. Zalewamy przygotowanym wywarem i odstawiamy do zastygnięcia.
Obieramy tak jak zwykłe jajko. Układamy na półmisku