Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 571 Ocena: 21271
Dodano: 15.04.2017
Odsłon: 17945
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Wydmuszki z jajek oczyszczamy, myjemy i zalewamy wrzątkiem aby wyparzyć. Wodę wylewamy i zostawiamy do wysuszenia.
Mięso wkładamy do garnka,zalewamy wodą, gotujemy na małym ogniu z dodatkiem włoszczyzny i przypraw do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy z wywaru i pozostawiamy do wystygnięcia.
Wywar przecedzamy na sitku. Dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy.
Mięso drobno pokroimy i wkładamy delikatnie do wydmuszek razem z warzywami do dekoracji.
Zalewamy przygotowanym wywarem i odstawiamy do zastygnięcia.
Obieramy tak jak zwykłe jajko. Układamy na półmisku
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

srk76 24 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Widok przedni :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 19 kwietnia 2017Zgłoś do usunięcia
Cudowne i baaaaaaaaaaaaaaardzo smakowite :D <34 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 18 kwietnia 2017Zgłoś do usunięcia
Super pomysł;-) bardzo smakowicie prezentują się "jajeczka"zacne :-) mniammm...;-)7 Kto głosował? | Odpowiedz