Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe ziemniaki pod chrupiącą serową skorupką.
Smaczne danie :)
Odsłon: 89
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4264
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 49
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 69
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1676
Smaczne danie :)
Odsłon: 89
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4264
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 49
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 69
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1676
Składniki
Obrane ziemniaki pokroiłam na trzy milimetrowe plasterki- przydatna jest mandolina. Zalałam je mlekiem kokosowym, dodałam musztardę, liść laurowy i ziele, pieprz i sól, gałkę muszkatołowa i od siebie dodałam rozmaryn. Jeśli mleko kokosowe nie zakrywa ziemniaków można uzupełnić mlekiem zwykłym. Całość podgotowałam 10 minut.
Zawartość przełożyłam do wysmarowanej formy potrząsnęłam aby ziemniaki ułożyły się równomiernie. W prasce zgniotłam czosnek i dałam go w spodnie warstwy- nie lubię jak czosnek jest na wierzchu i spala się zanim ziemniaki się zrumienią. Po wierzchu posypałam startym parmezanem. Piekłam godzinę w 180 stopniach.
Smacznego :)