Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe ziemniaki pod chrupiącą serową skorupką.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 255
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 527
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1207
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1070
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1995
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 255
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 527
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1207
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1070
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1995
Składniki
Obrane ziemniaki pokroiłam na trzy milimetrowe plasterki- przydatna jest mandolina. Zalałam je mlekiem kokosowym, dodałam musztardę, liść laurowy i ziele, pieprz i sól, gałkę muszkatołowa i od siebie dodałam rozmaryn. Jeśli mleko kokosowe nie zakrywa ziemniaków można uzupełnić mlekiem zwykłym. Całość podgotowałam 10 minut.
Zawartość przełożyłam do wysmarowanej formy potrząsnęłam aby ziemniaki ułożyły się równomiernie. W prasce zgniotłam czosnek i dałam go w spodnie warstwy- nie lubię jak czosnek jest na wierzchu i spala się zanim ziemniaki się zrumienią. Po wierzchu posypałam startym parmezanem. Piekłam godzinę w 180 stopniach.
Smacznego :)