Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe ziemniaki pod chrupiącą serową skorupką.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 681
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 681
Składniki
Obrane ziemniaki pokroiłam na trzy milimetrowe plasterki- przydatna jest mandolina. Zalałam je mlekiem kokosowym, dodałam musztardę, liść laurowy i ziele, pieprz i sól, gałkę muszkatołowa i od siebie dodałam rozmaryn. Jeśli mleko kokosowe nie zakrywa ziemniaków można uzupełnić mlekiem zwykłym. Całość podgotowałam 10 minut.
Zawartość przełożyłam do wysmarowanej formy potrząsnęłam aby ziemniaki ułożyły się równomiernie. W prasce zgniotłam czosnek i dałam go w spodnie warstwy- nie lubię jak czosnek jest na wierzchu i spala się zanim ziemniaki się zrumienią. Po wierzchu posypałam startym parmezanem. Piekłam godzinę w 180 stopniach.
Smacznego :)