Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe ziemniaki pod chrupiącą serową skorupką.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2277
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18035
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2023
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2277
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18035
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2023
Składniki
Obrane ziemniaki pokroiłam na trzy milimetrowe plasterki- przydatna jest mandolina. Zalałam je mlekiem kokosowym, dodałam musztardę, liść laurowy i ziele, pieprz i sól, gałkę muszkatołowa i od siebie dodałam rozmaryn. Jeśli mleko kokosowe nie zakrywa ziemniaków można uzupełnić mlekiem zwykłym. Całość podgotowałam 10 minut.
Zawartość przełożyłam do wysmarowanej formy potrząsnęłam aby ziemniaki ułożyły się równomiernie. W prasce zgniotłam czosnek i dałam go w spodnie warstwy- nie lubię jak czosnek jest na wierzchu i spala się zanim ziemniaki się zrumienią. Po wierzchu posypałam startym parmezanem. Piekłam godzinę w 180 stopniach.
Smacznego :)