Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe ziemniaki pod chrupiącą serową skorupką.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 815
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5427
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8649
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17684
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 815
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5427
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8649
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17684
Składniki
Obrane ziemniaki pokroiłam na trzy milimetrowe plasterki- przydatna jest mandolina. Zalałam je mlekiem kokosowym, dodałam musztardę, liść laurowy i ziele, pieprz i sól, gałkę muszkatołowa i od siebie dodałam rozmaryn. Jeśli mleko kokosowe nie zakrywa ziemniaków można uzupełnić mlekiem zwykłym. Całość podgotowałam 10 minut.
Zawartość przełożyłam do wysmarowanej formy potrząsnęłam aby ziemniaki ułożyły się równomiernie. W prasce zgniotłam czosnek i dałam go w spodnie warstwy- nie lubię jak czosnek jest na wierzchu i spala się zanim ziemniaki się zrumienią. Po wierzchu posypałam startym parmezanem. Piekłam godzinę w 180 stopniach.
Smacznego :)