Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialnie prosta i cudowna przystawka. Może być też smacznym dodatkiem do dań z grilla. To lekkie danie z grilla, idealne na upalny dzień.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 47
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 139
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 47
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 139
Składniki
Cukinię umyć, wysuszyć i pokroić w plastry grubości około 1cm. Mozzarellę pokroić w plastry i przeciąć je na pół. Pomidory również pokroić w plastry. Przygotować marynatę - do oliwy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić. Plastry cukinii posmarować oliwą z każdej strony. Cukinię grillować przez około 5 minut na 1 stronie. Po obróceniu upieczonych krążków nałożyć na każdy po plasterku mozzarelli i pomidora oraz posypać ulubionymi ziołami (ja wykorzystałam vegetę natural do mozzarelli i pomidorów). Na wierzch położyć plaster grillowanej cukinii i takie "kanapki" grillować, aż ser zacznie się rozpuszczać.