Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialnie prosta i cudowna przystawka. Może być też smacznym dodatkiem do dań z grilla. To lekkie danie z grilla, idealne na upalny dzień.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5421
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 932
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11866
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1374
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5421
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 932
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11866
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1374
Składniki
Cukinię umyć, wysuszyć i pokroić w plastry grubości około 1cm. Mozzarellę pokroić w plastry i przeciąć je na pół. Pomidory również pokroić w plastry. Przygotować marynatę - do oliwy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić. Plastry cukinii posmarować oliwą z każdej strony. Cukinię grillować przez około 5 minut na 1 stronie. Po obróceniu upieczonych krążków nałożyć na każdy po plasterku mozzarelli i pomidora oraz posypać ulubionymi ziołami (ja wykorzystałam vegetę natural do mozzarelli i pomidorów). Na wierzch położyć plaster grillowanej cukinii i takie "kanapki" grillować, aż ser zacznie się rozpuszczać.