Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest smacznym dodatkiem do dań z grilla. Tak przygotowania cukinia może być też przekąską przed daniem głównym.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2141
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6929
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1095
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2141
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6929
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1095
Składniki
Cukinię umyć, wysuszyć i pokroić w plastry grubości około 1cm. Mozzarellę pokroić w plastry i przeciąć je na pół. Przygotować marynatę - do oliwy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić. Plastry cukinii posmarować oliwą z każdej strony. Cukinię grillować przez około 5 minut na 1 stronie. Po obróceniu upieczonych krążków nałożyć na każdy po plasterku mozzarelli, posypać ulubionymi ziołami (ja wykorzystałam vegetę natural do mozzarelli i pomidorów) i piec do rozpuszczenia sera. Podawać ze świeżymy liśćmi bazylii.