Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest smacznym dodatkiem do dań z grilla. Tak przygotowania cukinia może być też przekąską przed daniem głównym.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5087
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3321
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5087
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3321
Składniki
Cukinię umyć, wysuszyć i pokroić w plastry grubości około 1cm. Mozzarellę pokroić w plastry i przeciąć je na pół. Przygotować marynatę - do oliwy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić. Plastry cukinii posmarować oliwą z każdej strony. Cukinię grillować przez około 5 minut na 1 stronie. Po obróceniu upieczonych krążków nałożyć na każdy po plasterku mozzarelli, posypać ulubionymi ziołami (ja wykorzystałam vegetę natural do mozzarelli i pomidorów) i piec do rozpuszczenia sera. Podawać ze świeżymy liśćmi bazylii.