Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, grillowane szparagi zawinięte w szynkę szwarcwaldzką w lekko słodkawej marynacie to świetna samodzielna przekąską, ale także idealny dodatek do obiadu :) Młode ziemniaki i jajko sadzone z dodatkiem takich szparagów stworzą pyszny wiosenny posiłek.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 234
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2218
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 974
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 234
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2218
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 974
Składniki
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Składniki marynaty połączyć. Przygotowaną marynatą wysmarować szparagi za pomocą pędzelka. Każdy plaster szynki przekroić na pół. Połówką plastra obwijać każdego szparaga spiralnie, zaczynając od miejsca poniżej główki.
Szparagi grillować na grillu węglowym (na tacce), patelni grillowej lub grillu elektrycznym przez około 3 minuty z każdej strony. Podawać na ciepło posypane natką pietruszki i serem.