Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, grillowane szparagi zawinięte w szynkę szwarcwaldzką w lekko słodkawej marynacie to świetna samodzielna przekąską, ale także idealny dodatek do obiadu :) Młode ziemniaki i jajko sadzone z dodatkiem takich szparagów stworzą pyszny wiosenny posiłek.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 36
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 553
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5496
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 36
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 553
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5496
Składniki
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Składniki marynaty połączyć. Przygotowaną marynatą wysmarować szparagi za pomocą pędzelka. Każdy plaster szynki przekroić na pół. Połówką plastra obwijać każdego szparaga spiralnie, zaczynając od miejsca poniżej główki.
Szparagi grillować na grillu węglowym (na tacce), patelni grillowej lub grillu elektrycznym przez około 3 minuty z każdej strony. Podawać na ciepło posypane natką pietruszki i serem.