Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, grillowane szparagi zawinięte w szynkę szwarcwaldzką w lekko słodkawej marynacie to świetna samodzielna przekąską, ale także idealny dodatek do obiadu :) Młode ziemniaki i jajko sadzone z dodatkiem takich szparagów stworzą pyszny wiosenny posiłek.
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1507
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 239
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 246
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 238
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8432
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1507
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 239
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 246
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 238
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8432
Składniki
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Składniki marynaty połączyć. Przygotowaną marynatą wysmarować szparagi za pomocą pędzelka. Każdy plaster szynki przekroić na pół. Połówką plastra obwijać każdego szparaga spiralnie, zaczynając od miejsca poniżej główki.
Szparagi grillować na grillu węglowym (na tacce), patelni grillowej lub grillu elektrycznym przez około 3 minuty z każdej strony. Podawać na ciepło posypane natką pietruszki i serem.