Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, grillowane szparagi zawinięte w szynkę szwarcwaldzką w lekko słodkawej marynacie to świetna samodzielna przekąską, ale także idealny dodatek do obiadu :) Młode ziemniaki i jajko sadzone z dodatkiem takich szparagów stworzą pyszny wiosenny posiłek.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14627
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14627
Składniki
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Składniki marynaty połączyć. Przygotowaną marynatą wysmarować szparagi za pomocą pędzelka. Każdy plaster szynki przekroić na pół. Połówką plastra obwijać każdego szparaga spiralnie, zaczynając od miejsca poniżej główki.
Szparagi grillować na grillu węglowym (na tacce), patelni grillowej lub grillu elektrycznym przez około 3 minuty z każdej strony. Podawać na ciepło posypane natką pietruszki i serem.