Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka robiąca duże wrażenie wizualne i przede wszystkim smakowe. Wyśmienite połączenie smaków. Szybka i łatwa w przygotowaniu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 382
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 54
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 116
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 163
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17169
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 382
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 54
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 116
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 163
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17169
Składniki
Sery grillujemy z obu stron na patelni grillowej, do momentu kiedy będą miękawe (sprawdzisz to lekko ugniatając ser).
Na osobnej, suchej patelni lekko podprażamy orzechy.
Następnie dodajemy do nich 2 łyżki miodu i delikatnie karmelizujemy na malutkim ogniu (dosłownie momencik).
Figi myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy wg uznania (u mnie pokrojone w plasterki i w ćwiartki).
Na talerzach wykładamy zgrillowany Camembert, na wierzchu układamy figi i całość polewamy karmelizowanymi orzechami.
Podajemy na ciepło, od razu po przygotowaniu.