Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka robiąca duże wrażenie wizualne i przede wszystkim smakowe. Wyśmienite połączenie smaków. Szybka i łatwa w przygotowaniu.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 51
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7608
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154966
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1077
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 534
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 51
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7608
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154966
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1077
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 534
Składniki
Sery grillujemy z obu stron na patelni grillowej, do momentu kiedy będą miękawe (sprawdzisz to lekko ugniatając ser).
Na osobnej, suchej patelni lekko podprażamy orzechy.
Następnie dodajemy do nich 2 łyżki miodu i delikatnie karmelizujemy na malutkim ogniu (dosłownie momencik).
Figi myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy wg uznania (u mnie pokrojone w plasterki i w ćwiartki).
Na talerzach wykładamy zgrillowany Camembert, na wierzchu układamy figi i całość polewamy karmelizowanymi orzechami.
Podajemy na ciepło, od razu po przygotowaniu.