Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 224
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 136
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27999
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 224
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 136
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27999
Składniki
Ubijamy jajka z cukrem na gładką masę. Dodajemy masło, konfitury i herbatę. Dobrze mieszamy. Dodajemy mąkę i resztę składników ( ja dodałam orzechy i odrobinę żurawiny ).
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Piekarnik nagrzewamy do 200-220°C.Wkładamy ciasto do nasmarowanej formy (ja robię z formach silikonowych, które nie potrzebują smarowania a ciasto łatwo wyjąć).
Pieczmy 25-30 minut (aż do uzyskania rumianej barwy). Smacznego!