Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1610
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1043
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1610
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1043
Składniki
Ubijamy jajka z cukrem na gładką masę. Dodajemy masło, konfitury i herbatę. Dobrze mieszamy. Dodajemy mąkę i resztę składników ( ja dodałam orzechy i odrobinę żurawiny ).
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Piekarnik nagrzewamy do 200-220°C.Wkładamy ciasto do nasmarowanej formy (ja robię z formach silikonowych, które nie potrzebują smarowania a ciasto łatwo wyjąć).
Pieczmy 25-30 minut (aż do uzyskania rumianej barwy). Smacznego!