Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza przekąska powstała na potrzebę chwili. Z braku bagietki czosnkowej, którą zawsze jem z Mężem do krewetek, powstała całkiem nowa propozycja. Wystarczyła bułeczka, która została od śniadania i troszkę więcej masełka. Efekt genialny.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 786
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 449
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15173
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 786
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 449
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15173
Składniki
W pierwszej kolejności przygotować krewetki. W moich przepisach znajdziecie jak je doskonale przygotować. Dla ułatwienia podaje link: https://smaker.pl/przepis-chrupiace-krewetki,117556,pelen-brzuszek.html Pamiętajcie o dodaniu większej ilości masełka.
Bułkę włożyć do rozgrzanego do 100 stopni piekarnika na ok. 5 min, aby stała się chrupiąca. Chrupiącą bułkę pokroić na grube plastry. Krewetki wyjąć z patelni, a do pozostałego sosu włożyć bułęczkę, podsmażać przez 3-4 minuty z każdej strony, aby nasiąknęła sosem. Gotowe ! Smacznego !