Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza przekąska powstała na potrzebę chwili. Z braku bagietki czosnkowej, którą zawsze jem z Mężem do krewetek, powstała całkiem nowa propozycja. Wystarczyła bułeczka, która została od śniadania i troszkę więcej masełka. Efekt genialny.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31240
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31240
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Składniki
W pierwszej kolejności przygotować krewetki. W moich przepisach znajdziecie jak je doskonale przygotować. Dla ułatwienia podaje link: https://smaker.pl/przepis-chrupiace-krewetki,117556,pelen-brzuszek.html Pamiętajcie o dodaniu większej ilości masełka.
Bułkę włożyć do rozgrzanego do 100 stopni piekarnika na ok. 5 min, aby stała się chrupiąca. Chrupiącą bułkę pokroić na grube plastry. Krewetki wyjąć z patelni, a do pozostałego sosu włożyć bułęczkę, podsmażać przez 3-4 minuty z każdej strony, aby nasiąknęła sosem. Gotowe ! Smacznego !