Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam niezwykłą przekąskę, która z pewnością rozgrzeje Wasze kubki smakowe i zainspiruje do kulinarnych eksperymentów. Dziś na tapecie mamy grzanki z boczkiem, serem i chrzanem – połączenie smaków, które skradło moje serce. To proste danie idealnie sprawdzi się na szybki lunch, imprezę ze znajomymi czy wieczór przed telewizorem.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1858
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14591
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19659
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1858
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14591
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19659
Składniki
Bułki przekrajamy wzdłuż na pół a następnie każdą część bułki smarujemy masłem, na warstwie masła rozprowadzamy po 1 łyżeczce tartego chrzanu. Na wierzchu umieszczamy plaster boczku i żółtego sera.
Tak przygotowane grzanki umieszczamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Grzanki zapiekamy 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st C, do momentu aż ser się roztopi. Opłukany szczypiorek drobno siekamy i umieszczamy na grzankach.