Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam niezwykłą przekąskę, która z pewnością rozgrzeje Wasze kubki smakowe i zainspiruje do kulinarnych eksperymentów. Dziś na tapecie mamy grzanki z boczkiem, serem i chrzanem – połączenie smaków, które skradło moje serce. To proste danie idealnie sprawdzi się na szybki lunch, imprezę ze znajomymi czy wieczór przed telewizorem.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 366
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 42
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 85
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 106
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 366
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 42
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 85
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 106
Składniki
Bułki przekrajamy wzdłuż na pół a następnie każdą część bułki smarujemy masłem, na warstwie masła rozprowadzamy po 1 łyżeczce tartego chrzanu. Na wierzchu umieszczamy plaster boczku i żółtego sera.
Tak przygotowane grzanki umieszczamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Grzanki zapiekamy 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st C, do momentu aż ser się roztopi. Opłukany szczypiorek drobno siekamy i umieszczamy na grzankach.