Do góry

Przekąski Przepis na:

Guacamole

Guacamole

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 1520

Dodano:

Odsłon: 611

Pyszna pasta z awokado z dodatkiem świeżego czosnku. Orzeźwiający i świeży smak.

Składniki

  • Awokado 2 szt.
  • Czosnek 1 ząbek
  • Limonka 1 szt.
  • Szczypiorek
  • Pomidorki koktajlowe 2 Szt.
  • Pasta chilli lub świeża papryczka chilli
  • Sól do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Awokado umyć, rozkroić i wydrążyć miąższ.
    Szczypiorek pokroić drobno.
    Pomidorki pokroić w drobną kostkę.
    Czosnek drobno posiekać.

  2. Awokado rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem na jednolitą masę.
    Resztę składników zmieszać z rozgniecionym awokado.
    Solimy na koniec do smaku.
    Podajemy z nachos lub z chrupiącym pieczywem.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń