Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przyrządzić prawdziwy hit imprezy? Nie potrzebujesz ani dużo czasu, ani wielu składników. Wystarczy placek tortilli, wędzony łosoś i ulubiona zielenina! To klasyczne połączenie smakowe jest ubóstwiane przez wszystkich, co da ci gwarancję, że właśnie ta przekąska pierwsza zniknie z talerzy. Takie rollsy świetnie sprawdzą się zarówno na Sylwestra, jak i imprezy urodzinowe czy nawet zwykłe spotkanie ze znajomymi w zaciszu domu. A jeśli chcesz, możesz tę potrawę urozmaicić ulubionymi dodatkami, takimi jak kapary, suszone pomidory czy oliwki. Ogranicza cię tylko wyobraźnia!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 47
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10335
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 994
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 47
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10335
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 994
Składniki
W misce wymieszaj serek śmietankowy z koperkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Tortille rozwiń i posmaruj je równomiernie przygotowanym wcześniej serkiem. Na nim porozkładaj płaty wędzonego łososia.
Na łososiu rozłóż liście sałaty lub innego dowolnego warzywa liściastego.
Zwiń tortille ciasno w rulony i zabezpiecz je wykałaczkami co 2-3 cm. Odwróć roladki, łączeniem do góry i zwilż je odrobiną wody. Dzięki temu nie rozpadną się po pokrojeniu. Odstaw na 5 minut.
Po tym czasie pokrój tortille w plasterki, dokładnie między wbitymi wykałaczkami, by powstały rollsy o grubości 2-3 cm.
Hit imprezy podawaj na płasko na talerzu lub paterze. Możesz udekorować danie świeżymi ziołami. Serwuj na świeżo, a ewentualne resztki przechowuj w szczelnym pojemniku, w lodówce.