Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pikantne babeczki z serem i papryką nie tylko świetnie się prezentują, ale również doskonale smakują. Świetnie sprawdzą się w roli kolacji na ciepło lub przekąski na ciepło.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20724
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27321
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4413
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20724
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27321
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4413
Składniki
Składniki mokre (jajka, mleko, olej) wymieszaj ze sobą niezbyt dokładnie. Osobno wymieszaj w misce składniki suche (mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia)
Paprykę pokrój w kostkę, podobnie jak sera żółty i ser feta. Z szynką zrób to samo (jeżeli będziesz ją dodawać).
Wymieszaj składniki suche, mokre, sery, paprykę i szynkę. Nie rób tego zbyt dokładnie.
Przelej masę do foremek na muffinki. Nakładaj do wysokości ok. 3/4. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20-25 minut.