Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pikantne babeczki z serem i papryką nie tylko świetnie się prezentują, ale również doskonale smakują. Świetnie sprawdzą się w roli kolacji na ciepło lub przekąski na ciepło.
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 146
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 97
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 47
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 146
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 97
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 47
Składniki
Składniki mokre (jajka, mleko, olej) wymieszaj ze sobą niezbyt dokładnie. Osobno wymieszaj w misce składniki suche (mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia)
Paprykę pokrój w kostkę, podobnie jak sera żółty i ser feta. Z szynką zrób to samo (jeżeli będziesz ją dodawać).
Wymieszaj składniki suche, mokre, sery, paprykę i szynkę. Nie rób tego zbyt dokładnie.
Przelej masę do foremek na muffinki. Nakładaj do wysokości ok. 3/4. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20-25 minut.