Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na szwedzkim stole nie może ich zabraknąć, są proste i szybkie w wykonaniu tylko 20 minut ,a ślimaczki znajdą się na stole. Zapraszam na film na yt.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 75
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 180
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 13
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 75
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 180
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 13
Składniki
Piekarnik nastaw na 210 stopni funkcja góra, dół.
Na ciasto nałóż najpierw moratadellę włoską lub szynkę gotowaną. Połóż pokrojony w plastry ser camembert a następnie wszystko to zwiń w rulon. Dobrze przyciśnij boki. Ciasto posmaruj rozbitym jajkiem i posyp ziarnami jeśli masz pod ręką, można zrobić bez ziaren słonecznika, też będą pyszne .Zamiast słonecznika użyj . sezamu lub czarnuszki, albo maku. Ja nic nie posypałam ,gdyż nie miałam nic pod ręką.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni na środkowej półce przez 20 minut, po prostu muszą być rumiane. Pamiętaj ,każdy piekarnik inaczej piecze. Zapraszam na krótki film. Szczęśliwego Nowego Roku!