Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na szwedzkim stole nie może ich zabraknąć, są proste i szybkie w wykonaniu tylko 20 minut ,a ślimaczki znajdą się na stole. Zapraszam na film na yt.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Piekarnik nastaw na 210 stopni funkcja góra, dół.
Na ciasto nałóż najpierw moratadellę włoską lub szynkę gotowaną. Połóż pokrojony w plastry ser camembert a następnie wszystko to zwiń w rulon. Dobrze przyciśnij boki. Ciasto posmaruj rozbitym jajkiem i posyp ziarnami jeśli masz pod ręką, można zrobić bez ziaren słonecznika, też będą pyszne .Zamiast słonecznika użyj . sezamu lub czarnuszki, albo maku. Ja nic nie posypałam ,gdyż nie miałam nic pod ręką.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni na środkowej półce przez 20 minut, po prostu muszą być rumiane. Pamiętaj ,każdy piekarnik inaczej piecze. Zapraszam na krótki film. Szczęśliwego Nowego Roku!