Do góry

Przekąski Przepis na:

Jaja faszerowane koreczkami

Jaja faszerowane koreczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 513 Ocena: 10152

Dodano:

Odsłon: 4511

Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu jaja na Świąteczny stół.

Składniki

  • jaja 5szt
  • filet z anchois 6 szt do masy 5 do dekoracji
  • majonez i musztarda po płaskiej łyżce
  • cebula lub szczypior
  • chili/ pieprz
  • coś zielonego jeśli nie uzyliśmy szczypioru- u mnie kolendra
  • warzywa i zielenina do dekoracji
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jaja ugotowałam 8 minut od momentu zagotowania się wody.
    Obrałam je a żółtka wyjęłam do miseczki.
    Do żółtek dodałam posiekane drobno fileciki. Można też użyć puszki zwykłych rybek w oleju. Dodałam jeszcze drobno pokrojoną dymkę i garstkę liści kolendry.
    Farsz wymieszałam widelcem.

  2. Jaja ułożyłam na sałatce warzywnej, można też ułożyć je na majonezie.
    Farsz włożyłam w zagłębienia i dodatkowo udekorowałam jaja koreczkami, chili, szczypiorem i majonezem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (36)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 27 marca Boszzz, jak Twoje świąteczne dania wyglądają... Cudownie, robię się za każdym razem głodna :) Już sobie zapisałam i zrobię. Dzięki :) Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 27 marca Fajna odmiana jaj faszerowanych...po prostu pychotki:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 marca Jak mówił lata temu mój Młody: "Anczjos jest supel" hehe. Kocham takie połączenia, super skład, nic tylko brać i jeść - PYCHOTKA :) Odpowiedzi: 8 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń