Jajka faszerowane makrelą smakują wybornie.
Jaja wielkanocne nadziewane wędzoną rybą
Składniki
- Składniki:
- Mała wędzona makrela
- Jajko na twardo 3-4 szt.
- Majonez 2 łyżki
- Sól i pieprz do smaku
- cebula czerwona
- Szczypiorek
- rzodkiewka do dekoracji
Składniki
- Składniki:
- Mała wędzona makrela
- Jajko na twardo 3-4 szt.
- Majonez 2 łyżki
- Sól i pieprz do smaku
- cebula czerwona
- Szczypiorek
- rzodkiewka do dekoracji

Etapy przygotowania
Wykonanie: Jajka obrać, pokroić na połówki, wyjąć żółtka i odłożyć. Rybę pozbawić ości, drobno posiekać, włożyć do miski, dodać posiekane żółtka, majonez, posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek, posypać posiekanym szczypiorkiem, udekorować rzodkiewką i podawać.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 149
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 149



Składniki
- Składniki:
- Mała wędzona makrela
- Jajko na twardo 3-4 szt.
- Majonez 2 łyżki
- Sól i pieprz do smaku
- cebula czerwona
- Szczypiorek
- rzodkiewka do dekoracji
Wykonanie: Jajka obrać, pokroić na połówki, wyjąć żółtka i odłożyć. Rybę pozbawić ości, drobno posiekać, włożyć do miski, dodać posiekane żółtka, majonez, posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek, posypać posiekanym szczypiorkiem, udekorować rzodkiewką i podawać.
świetny ten farsz :)
Mega smak, uwielbiam.