Do góry

Przekąski Przepis na:

Jaja wielkanocne nadziewane wędzoną rybą

Jaja wielkanocne nadziewane wędzoną rybą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2320 Ocena: 14656

Dodano:

Odsłon: 6364

Jajka faszerowane makrelą smakują wybornie.

Składniki

  • Składniki:
  • Mała wędzona makrela
  • Jajko na twardo 3-4 szt.
  • Majonez 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • cebula czerwona
  • Szczypiorek
  • rzodkiewka do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka obrać, pokroić na połówki, wyjąć żółtka i odłożyć. Rybę pozbawić ości, drobno posiekać, włożyć do miski, dodać posiekane żółtka, majonez, posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek, posypać posiekanym szczypiorkiem, udekorować rzodkiewką i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń