Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1127

Dodano:

Odsłon: 1740

Pyszna i zdrowa przekąska.

Składniki

  • Jajka 4 szt
  • Awokado 1 szt
  • Czosnek 1 ząbek
  • Sok z 1/4 cytryny
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajka faszerowane awokado

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka.
    Awokado obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, zmiksować w blenderze z czosnkiem, dodać żółtka, posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Wymieszać dokładnie, formować kulki wielkości orzecha i nakładać do białek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń