Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane boczkiem to elegancka przystawka, która doskonale sprawdzi się na co dzień, jak i podczas świąt wielkanocnych. Jak zrobić jajka faszerowane boczkiem? Elegancką przystawkę w postaci jajek faszerowanych boczkiem zrobicie z zaledwie kilku prostych składników. Wystarczy ugotować jajka na twardo, obrać je ze skorupek, przekroić na pół, wydrążyć żółtka i połączyć je z majonezem, kawałkami wędzonego boczku i przyprawami. Jak faszerować jajka? Białka jajek możecie faszerować łyżką, lub szprycą z ozdobną końcówką. Jeśli zdecydujecie się na to drugie rozwiązanie, nie dodawajcie chrupiących kawałków boczku do środka, lepiej oprószyć nim nadziane jajka. Jak serwować jajka faszerowane boczkiem? Jajka faszerowane umieść na specjalnej paterze lub zwykłym talerzu. Do dekoracji użyj świeżego szczypiorku lub rzeżuchy. Tak zaserwowana przekąska z pewnością przykuje uwagę gości.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 248
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2630
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1833
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3537
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28670
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 248
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2630
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1833
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3537
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28670
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. W rondelku nastaw wodę, dodaj pół łyżeczki soli. Do wrzącej wody wkładaj delikatnie po jednym jajku. Jajka gotuj przez 10 minut. Ugotowane jajka przepłucz zimną wodą, odstaw do wystudzenia, następnie obierz ze skorupek i przetnij na pół. Ze środka wydrąż żółtka i przełóż je do miski.
Żółtka rozgnieć widelcem. Dodaj majonez i przyprawy, składniki wymieszaj. Gotowy farsz do jajek przełóż do szprycy z ozdobną końcówką. Nadzienie wyciskaj do połówek przekrojonych jajek.
Boczek w plastrach pokrój na cieniutkie plasterki. Możesz je dodatkowo podsmażyć na patelni, ale nie jest to koniecznie. Kawałeczkami boczku oprósz faszerowane jajka.
Szczypiorek opłucz i drobno poszatkuj. Oprósz nim jajka faszerowane z boczkiem.