Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane chrzanem i porem

Jajka faszerowane chrzanem i porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 582

Dodano:

Odsłon: 17754

Dzisiaj przedstawiam przepis na kolejne pyszne jajka z farszem z chrzanu i pora. Szybkie, smaczne i bardzo wiosenne!

Składniki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo,
  • 2 łyżki tartego świeżego chrzanu lub chrzanu konserwowego,
  • zielony kawałek pora – wedle uznania
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól, Pieprz czarny
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka przekrawamy na pół. Żółtka przekładamy do miski, białka układamy na półmisku. Por kroimy w piórka i blanszujemy – przelewamy go wrzątkiem a następnie lodowatą wodą.

  2. Do żółtek dodajemy por, chrzan, majonez oraz przyprawy. Całość mieszamy aby powstała spójna masa.Tak przygotowanym farszem nadziewamy połówki jajek, ozdabiamy wedle uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń