Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8843

Dodano:

Odsłon: 13955

Mówiąc "nie" jajkom z samym majonezem prezentuję kolejną propozycję na farsz. Propozycja jest banalna, ale te najprostsze przepisy są zwykle najlepsze:) Jajka faszerowane szynką polecają się na przekąskę - wielkanocną i nie tylko!

Składniki

  • 6 jajek
  • 150 g dobrej jakości szynki
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy. Szynkę i szczypior drobno kroimy.

  2. Każde jajko przekrawamy wzdłuż na pół. Wyciągamy żółtka, mieszamy z szynką, majonezem, solą i pieprzem.

  3. Farszem faszerujemy białka. Dekorujemy posiekanym szczypiorem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń