Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najprostszą przekąskę, która sprawdzi się przy każdej okazji. Faszerowane jajka zrobisz w kilka minut z 4 niedrogich składników. Oczywiście farsz możesz dowolnie modyfikować, jeśli lubisz bardziej pikantne nuty dodaj do masy łyżeczkę ostrej musztardy lub sos sriracha. Aby przekąska wyglądała jeszcze ładniej, po nafaszerowaniu jajek posyp je np. słodką lub wędzoną papryką. Faszerowane jajka serwuj od razu po przygotowaniu.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 39
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 39
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Następnie obierz ze skorupki i przekrój na pół.
Małą łyżeczką wydrąż żółtka i przełóż do miseczki. Rozgnieć za pomocą widelca.
Szynkę i ser żółty pokrój w bardzo drobną kostkę i dodaj do żółtek. Całość wymieszaj razem z majonezem i przyprawami.
Gotową masę napełnił połówki jajek. Posyp posiekanym szczypiorkiem.