Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najprostszą przekąskę, która sprawdzi się przy każdej okazji. Faszerowane jajka zrobisz w kilka minut z 4 niedrogich składników. Oczywiście farsz możesz dowolnie modyfikować, jeśli lubisz bardziej pikantne nuty dodaj do masy łyżeczkę ostrej musztardy lub sos sriracha. Aby przekąska wyglądała jeszcze ładniej, po nafaszerowaniu jajek posyp je np. słodką lub wędzoną papryką. Faszerowane jajka serwuj od razu po przygotowaniu.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18665
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8828
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 680
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8386
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18665
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8828
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 680
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8386
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Następnie obierz ze skorupki i przekrój na pół.
Małą łyżeczką wydrąż żółtka i przełóż do miseczki. Rozgnieć za pomocą widelca.
Szynkę i ser żółty pokrój w bardzo drobną kostkę i dodaj do żółtek. Całość wymieszaj razem z majonezem i przyprawami.
Gotową masę napełnił połówki jajek. Posyp posiekanym szczypiorkiem.