Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najprostszą przekąskę, która sprawdzi się przy każdej okazji. Faszerowane jajka zrobisz w kilka minut z 4 niedrogich składników. Oczywiście farsz możesz dowolnie modyfikować, jeśli lubisz bardziej pikantne nuty dodaj do masy łyżeczkę ostrej musztardy lub sos sriracha. Aby przekąska wyglądała jeszcze ładniej, po nafaszerowaniu jajek posyp je np. słodką lub wędzoną papryką. Faszerowane jajka serwuj od razu po przygotowaniu.
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 158
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10846
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 158
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10846
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Następnie obierz ze skorupki i przekrój na pół.
Małą łyżeczką wydrąż żółtka i przełóż do miseczki. Rozgnieć za pomocą widelca.
Szynkę i ser żółty pokrój w bardzo drobną kostkę i dodaj do żółtek. Całość wymieszaj razem z majonezem i przyprawami.
Gotową masę napełnił połówki jajek. Posyp posiekanym szczypiorkiem.