Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste do przygotowania. Nadają się zarówno na Wielkanocne świąteczne śniadanie jak i na inne okazje.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 785
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 785
Składniki
Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy na połówki. Wyciągamy żółtka, które ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy majonez i chrzan, razem ucieramy. Dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę oraz rzeżuchę i dokładnie mieszamy. Jeśli jest potrzeba możemy doprawić sola i pieprzem, ja nie dawałam. Jajka nadziewamy przygotowanym farszem. Smacznego! Tak przygotowany farsz smakuje znakomicie podany również na kanapkach.