Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne jajka na stół wielkanocny.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1404
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5907
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18661
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1404
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5907
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18661
Składniki
Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, przekroić wzdłuż nie uszkadzając skorupki. Ostrożnie ze skorupek wyjąć białka z żółtkami, a skorupki odłożyć. Białka wykorzystać do czego innego, zaś żółtka drobno posiekać. Wątróbkę podsmażyć na oleju na złoty kolor i po ostudzeniu drobno posiekać, wymieszać z posiekanymi żółtkami i drobno posiekanym porem. Przyprawić do smaku, wymieszać i napełnić skorupki, posypać żółtym serem. Wyłożyć na foremkę posmarowaną masłem i zapiec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.