Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne jajka na stół wielkanocny.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 84
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 61
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 84
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 61
Składniki
Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, przekroić wzdłuż nie uszkadzając skorupki. Ostrożnie ze skorupek wyjąć białka z żółtkami, a skorupki odłożyć. Białka wykorzystać do czego innego, zaś żółtka drobno posiekać. Wątróbkę podsmażyć na oleju na złoty kolor i po ostudzeniu drobno posiekać, wymieszać z posiekanymi żółtkami i drobno posiekanym porem. Przyprawić do smaku, wymieszać i napełnić skorupki, posypać żółtym serem. Wyłożyć na foremkę posmarowaną masłem i zapiec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.