Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka nadziewane wątróbką drobiową

Jajka nadziewane wątróbką drobiową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2494 Ocena: 17552

Dodano:

Odsłon: 221

Smaczne jajka na stół wielkanocny.

Składniki

  • Jajka 8 szt.
  • Ser żółty starty 4 łyżki
  • Masło 2 łyżki
  • Olej 2 łyżki
  • Mały por 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajka nadziewane wątróbką drobiową

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka ugotować na twardo, przekroić wzdłuż nie uszkadzając skorupki. Ostrożnie ze skorupek wyjąć białka z żółtkami, a skorupki odłożyć. Białka wykorzystać do czego innego, zaś żółtka drobno posiekać. Wątróbkę podsmażyć na oleju na złoty kolor i po ostudzeniu drobno posiekać, wymieszać z posiekanymi żółtkami i drobno posiekanym porem. Przyprawić do smaku, wymieszać i napełnić skorupki, posypać żółtym serem. Wyłożyć na foremkę posmarowaną masłem i zapiec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń