Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka otulone szynką szwarcwaldzką:

Jajka otulone szynką szwarcwaldzką:

Autor:

Przepisów i artykułów: 333 Ocena: 2723

Dodano:

Odsłon: 1017

Świetna, smaczna i szybka przekąska , która szybko znika ze stołu.

Składniki

  • kilka jajek
  • tyle samo plastrów szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki chrzanu (polecam nadwarciański)
  • sól, pieprz, odrobina cukru do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie



  1. Jajka ugotować z dużą ilością soli i octu. Po ugotowaniu zalać zimną wodą na 5 minut. Przykryć garnek i mocno nim wstrząsnąć (skorupki same odkleją się i nie ma potrzeby obierać).
    Każde jajko przekroić na pół. Posolić.Odstawić na kilka minut.
    Delikatnie wybrać żółtka, zmiksować z chrzanem i majonezem. Doprawić.
    W miejsca po żółtkach - włożyć nadzienie.
    Następnie każdą połówkę jajka owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej. Ułożyć na półmisku. Udekorować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń