Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna, smaczna i szybka przekąska , która szybko znika ze stołu.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2413
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18152
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2413
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18152
Składniki
Jajka ugotować z dużą ilością soli i octu. Po ugotowaniu zalać zimną wodą na 5 minut. Przykryć garnek i mocno nim wstrząsnąć (skorupki same odkleją się i nie ma potrzeby obierać). Każde jajko przekroić na pół. Posolić.Odstawić na kilka minut. Delikatnie wybrać żółtka, zmiksować z chrzanem i majonezem. Doprawić. W miejsca po żółtkach - włożyć nadzienie. Następnie każdą połówkę jajka owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej. Ułożyć na półmisku. Udekorować.