Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przepisu na wielkanocne danie, które zachwyci smakiem i łatwością przygotowania? Jajka w sosie tatarskim to klasyczna propozycja, która doskonale wpisuje się w klimat świąt. Ich wykwintny smak oraz efektowny wygląd sprawiają, że stają się nieodłącznym elementem wielkanocnego stołu. Jajka w sosie tatarskim to doskonały wybór dla każdego, kto ceni sobie tradycyjne smaki z nutką wykwintności.
deska do krojenia, miska, nóż
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1192
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1192
Składniki
Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka kroimy na pół. Ogórki konserwowe dzielimy na mniejsze części a następnie dość drobno siekamy. Odsączone z marynaty pieczarki również kroimy na mniejsze kawałki po czym drobno siekamy. Obraną cebulę drobno szatkujemy. Koperek oraz szczypiorek również drobno siekamy.
W misce umieszczamy majonez oraz śmietanę, dodajemy musztardę oraz tarty chrzan i wrzucamy posiekany koperek, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem, dokładnie razem łączymy. Następnie do sosu wrzucamy posiekane ogórki, pieczarki oraz cebulę i wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowany sos umieszczamy w półmisku i dokładnie go rozprowadzamy, na wierzchu układamy połówki jajek i całość posypujemy szczypiorkiem. Tak przygotowany sos wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.