Do góry

Przekąski Przepis na:

jajka z imbirem i zieloną pietruszką

jajka z imbirem i zieloną pietruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1392

Dodano:

Odsłon: 585

zimowa wersja jajek sadzonych z imbirem,czosnkiem i zieloną pietruszką wyszło bardzo aromatycznie ;-) i na śniadanie i na obiad i na przekąskę również...a i kolacja jak najbardziej też :-)

Składniki

  • jajka 6 szt.
  • masło 3 łyżki
  • imbir świeży
  • czosnek 4 ząbki
  • zielona pietruszka
  • sól młynek
  • czarny pieprz cytrynowy młynek
  • chilli młynek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. imbir obieramy ze skórki i kroimy w długie w miarę cienkie paski
    czosnek obieramy i kroimy wzdłuż na pół
    na sklarowanym wcześniej maśle szklimy imbir z czosnkiem
    dodajemy jajka,doprawiamy solą,pieprzem i chilli
    smażymy do ulubionej przez nas formy ścięcia ( tu średnio wysmażone )
    podajemy posypane zieloną pietruszkà

    imbir zapieka się niezwykle aromatycznie z czosnkiem w jajkach
    danie smakuje samo ale jak lubimy bardzo pieczywko to możemy się wspomóc ulubionym plastrem chleba bądź smacznej bułeczki;-) ale niekoniecznie

    Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń