Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska dla wegetarian.
Zdrowsza i smaczniejsza wersja tradycyjnych faworku.
Odsłon: 127
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 55
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 452
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1093
Zdrowsza i smaczniejsza wersja tradycyjnych faworku.
Odsłon: 127
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 55
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 452
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1093
Składniki
Wykonanie: Kabaczka umyć, obrać i pokroić w krążki o grubości 2 cm. Wydrążyć pestki, oprószyć solą, pieprzem, papryką i ziołami. Panierować w mące , roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron i pod koniec smażenia wbić po jednym jajku do każdego otworu kabaczka. Dosmażyć na bardzo wolnym ogniu do ścięcia białka, oprószyć solą i pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.