Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś na osłodę. Prosty przepis nie wymagajacy wirtuozerji kulinarnej, ale za to skuteczny jeśli chodzi o smak a zwłaszcza dla dzieci.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 465
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 465
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Składniki
Kształt wafli dowolny, ja wybrałem okrągły bo mi się taki podobał. Ważne, by migdały były świeże, a masa Wasza ulubiona moja jest o smaku krówki.
Smarujemy płat wafla masą kajmakową nakładając na środek najwięcej, ponieważ masa będzie się rozchodziła na boki podczas przyciskania.
Posmarowany blat masą posypujemy płatkami migdałów. Możemy użyć jakiegoś innego dodatku lub nie dodawać żednego dodatku. Tak postępujemy z każdym waflem i po posmarowaniu masą kładziemy jeden na drugi do końca naszych wafli.
Jak już wykonaliśmy smarowanie i składanie wafli to kładziemy np. deskę na złożone wafle i przyciskamy je np. hitem sezonu czyli cukinią, ale musi być trochę duża by była ciężka, aby wafle przenikły masą kajmakową. Tak to wygląda u mnie.
I tak to wygląda koniec naszej pracy. Ja pocięłem na większe kawałki ale można zrobić je troszeczkę mniejsze. Smak bez względu na wielkość będzie i tak wyborny. No to do dzieła i smacznego