Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstwo do ziemniaków. Pyszny i bardzo łatwy do zrobienia.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Kalafior ( rozdzielam na różyczki) wrzucamy do wrzątku osolonego i od zagotowania trzymamy około 2 min. Wyjmujemy, studzimy. Następnie jajko roztrzepujemy z przyprawami. Panierujemy różyczki kalafiora, najpierw w jajku, następnie w bułce tartej i kładziemy na rozgrzanym oleju, zapiekając z każdej strony .