Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstwo do ziemniaków. Pyszny i bardzo łatwy do zrobienia.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11016
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13279
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5042
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11016
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13279
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5042
Składniki
Kalafior ( rozdzielam na różyczki) wrzucamy do wrzątku osolonego i od zagotowania trzymamy około 2 min. Wyjmujemy, studzimy. Następnie jajko roztrzepujemy z przyprawami. Panierujemy różyczki kalafiora, najpierw w jajku, następnie w bułce tartej i kładziemy na rozgrzanym oleju, zapiekając z każdej strony .