Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstwo do ziemniaków. Pyszny i bardzo łatwy do zrobienia.
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 115
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1186
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31222
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3641
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4606
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8124
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 115
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1186
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31222
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3641
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4606
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8124
Składniki
Kalafior ( rozdzielam na różyczki) wrzucamy do wrzątku osolonego i od zagotowania trzymamy około 2 min. Wyjmujemy, studzimy.
Następnie jajko roztrzepujemy z przyprawami. Panierujemy różyczki kalafiora, najpierw w jajku, następnie w bułce tartej i kładziemy na rozgrzanym oleju, zapiekając z każdej strony .