Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10314
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4518
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10314
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4518
Składniki
Boczek podsmażyć na patelni ( w razie potrzeby podlać odrobiną oleju), wrzucić następnie cebulę i ziemniaki i smażyć aż do uzyskania żądanej barwy ( u mnie to jest brąz podpieczonych ziemniaków). Dorzucić na petelnię paprykę, pomidora i kalafiona - doprawić , przykryć i smażyć jeszcze ok 3 min. Zdjąć pokrywkę. Jajka , mleko i śmietanę porządnie roztrzepać , dodać do tego ser i zielsko a następnie zalać zawartość patelni. Przykryć i piec na małym ogniu aż całość się zetnie - jak omlet . Ja to podaję jako samodzielne danie. SMACZNEGO.