Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na szybki obiad, które można zrobić dzień wcześniej i podać z barszczem zrobionym z torebki. Mogą również stanowić idealną przekąskę
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1570
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1980
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1570
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1980
Składniki
Farsz: Grzyby wypłukać na sitku, a następnie wrzucić do garnka i ugotować do miękkości. Kapustę w zależności od tego jak jest kwaśna wypłukać i ugotować zmieniając wodę lub bez zmieniania, gdy kapusta nie jest bardzo kwaśna. Po ugotowaniu kapustę dokładnie odcedzić, a grzyby odsączyć na sitku. Na patelni zeszklić cebulę na maśle i dodać do kapusty, pokroić grzyby i również dodać do kapusty. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto, które należy schować do lodówki na około godzinę. Po upływie godziny ciasto wałkować na wąskie prostokąty, układać farsz i zwijać w rulony, które należy pokroić na małe kapuśniaczki. Smarować jajkiem z mlekiem i posypywać sezamem. Piec około 15-20 minut w 200 stopniach , do zarumienienia. Smacznego! :)