Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obecnie mamy bardzo dużo nowalijek, tym razem podaje przepis na faszerowaną kapustę.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117086
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8051
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1666
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117086
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8051
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1666
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Składniki
Wykonanie: Wydrążyć w kapuście nożem stożek i odłożyć na bok. Mięso wyrobić z jajem, bułką i przyprawami- jak na mielone. Odchylać delikatnie liście kapusty i faszerować mięsem, po czym wcisnąć z powrotem stożek kapuściany.
Kapustę włożyć do garnka odpowiedniej wielkości i zalać wrzątkiem. Wrzucić kostki warzywne i pod przykryciem na wolnym ogniu gotować około pół godziny. Wyjąć, ostudzić, pokroić na porcje i polać sosem np. pomidorowym. Do wykonania sosu wykorzystać wodę z gotowania kapusty faszerowanej. Podawać na obiad lub jako gorącą przekąskę.