Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obecnie mamy bardzo dużo nowalijek, tym razem podaje przepis na faszerowaną kapustę.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1632
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1405
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1430
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1521
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1632
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1405
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1430
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1521
Składniki
Wykonanie: Wydrążyć w kapuście nożem stożek i odłożyć na bok. Mięso wyrobić z jajem, bułką i przyprawami- jak na mielone. Odchylać delikatnie liście kapusty i faszerować mięsem, po czym wcisnąć z powrotem stożek kapuściany.
Kapustę włożyć do garnka odpowiedniej wielkości i zalać wrzątkiem. Wrzucić kostki warzywne i pod przykryciem na wolnym ogniu gotować około pół godziny. Wyjąć, ostudzić, pokroić na porcje i polać sosem np. pomidorowym. Do wykonania sosu wykorzystać wodę z gotowania kapusty faszerowanej. Podawać na obiad lub jako gorącą przekąskę.