Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obecnie mamy bardzo dużo nowalijek, tym razem podaje przepis na faszerowaną kapustę.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10513
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3164
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2265
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10513
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3164
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2265
Składniki
Wykonanie: Wydrążyć w kapuście nożem stożek i odłożyć na bok. Mięso wyrobić z jajem, bułką i przyprawami- jak na mielone. Odchylać delikatnie liście kapusty i faszerować mięsem, po czym wcisnąć z powrotem stożek kapuściany.
Kapustę włożyć do garnka odpowiedniej wielkości i zalać wrzątkiem. Wrzucić kostki warzywne i pod przykryciem na wolnym ogniu gotować około pół godziny. Wyjąć, ostudzić, pokroić na porcje i polać sosem np. pomidorowym. Do wykonania sosu wykorzystać wodę z gotowania kapusty faszerowanej. Podawać na obiad lub jako gorącą przekąskę.