Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bardzo smaczny, wprost rozpływający się w ustach karczek . Mięsko kruche, soczyste i smaczne. Polecam
miska, nóż, ścierka, grill, nóż, ręcznik papierowy,
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Karczek umyć , osuszyć i pokroić w plastry. Włożyć do miski. Przyprawić pieprzem , solą paprykami oraz czosnkiem granulowanym. Posmarować musztardą lub ketchupem jak kto woli, polać olejem wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić do następnego dnia. Następnego dnia grillować na rozgrzanym grillu, co jakiś czas obracając. Po ładnym opieczeniu mięsko przełożyć do garnka z przykrywką i pozostawić na grillu około 60 minut. Smacznego. Rada; Wkładam do garnka na 60 minut i pozostawiam na grillu pod przykryciem, wtedy karczek puszcza sos i jest bardzo kruchy , mięciutki i smaczny.
Mięsko gotowe do podania.