Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bardzo smaczny, wprost rozpływający się w ustach karczek . Mięsko kruche, soczyste i smaczne. Polecam
miska, nóż, ścierka, grill, nóż, ręcznik papierowy,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12492
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1409
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13472
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5689
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12492
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1409
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13472
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5689
Składniki
Karczek umyć , osuszyć i pokroić w plastry. Włożyć do miski. Przyprawić pieprzem , solą paprykami oraz czosnkiem granulowanym. Posmarować musztardą lub ketchupem jak kto woli, polać olejem wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić do następnego dnia. Następnego dnia grillować na rozgrzanym grillu, co jakiś czas obracając. Po ładnym opieczeniu mięsko przełożyć do garnka z przykrywką i pozostawić na grillu około 60 minut. Smacznego. Rada; Wkładam do garnka na 60 minut i pozostawiam na grillu pod przykryciem, wtedy karczek puszcza sos i jest bardzo kruchy , mięciutki i smaczny.
Mięsko gotowe do podania.